Ce facem atunci cand desi ne iubim, ceva nu mai merge?



Stim cu totii  ca polii opusi se atrag. Am invatat la orele de fizica. Este suficienta o diferenta de potential si avem atractie instantanee. Magnetii sunt dovada vizibila ca este asa, iar in relatia barbat - femeie este exact la fel. Cu cat mai diferiti sunt cei doi, cu atat atractia este mai mare. Cu cat ea este mai relaxata si feminina si cu cat el e mai prezent si mai masculin, o forta irezistibila si delicios de "periculoasa" ii atrage unul spre celalalt. Sar scantei, cum se spune. Ne "aprindem", "luam foc" si dorinta ne aduce unul spre altul. 


Dar oare ce este aceasta magie? De ce se petrece asa? 
Care este secretul atractiei si cum putem mentine sau reaprinde dragostea si pasiunea in relatia noastra de cuplu?

Raspunsul il gasim in polaritate.

In orice relatie de iubire in care exista o conexiune sufleteasca intima si profunda si o atractie erotica puternica, se manifesta jocul energiilor complementare. Ne simtim atrasi irezistibil intotdeauna de cei care raspund energiei noastre prin ceva care ne completeaza, fiind diferit. Daca eu sunt plus si tu esti minus, vom face totul sa fim impreuna. 

Spre exemplu, daca eu sunt romantica si visatoare, ingenioasa si creativa,  iar tu esti un om puternic, de actiune, ce stie sa isi transforme visele in realitate, o scanteie se va aprinde intre noi, chiar si fara sa vrem. Poate pentru ca daca eu visez, tu simti ca ti se da timp si spatiu sa visezi tu insuti... poate... pentru ca iti amintesc de o parte draga a sufletului tau, pe care nu ai des timp sa o vizitezi...Si invers, faptul ca tu esti mereu in miscare si stii cum sa lupti pentru visele tale, ma face sa cred mai mult in visele mele, sa simt si eu ca le pot realiza, iar asta, inevitabil, ma atrage.

Este doar un exemplu. Energiile opuse se exprima si se joaca in multe feluri intre oameni. Nu este nici pe departe nevoie ca femeia sa fie mereu cea visatoare si nici barbatul mereu cel activ. Este doar necesara o diferenta de potential. Putem fi in multe feluri, dar pentru a ne atrage, desi este bine sa ne asemanam la nivel de aspiratii si de suflet, este necesar sa existe diferente complementare in modul nostru de a ne manifesta. 


Polarizarea acestor energii, masculine si feminine prin crearea unei diferente de potential are loc la fel ca si in cazul electricitatii. Este ca si cum am gasit butonul, intrerupatorul pe care atunci cand apasam, curentul electric deodata lumineaza spatiul in care ne aflam. La fel ca si curentul electric si fiorul atractiei poate fi aprins atunci cand ne dorim!

In cazul multor cupluri insa, in ciuda faptului ca iubirea exista, scad dramatic pasiunea si emotia ce erau prezente la inceputul relatiei, in timpul fazei de indragostire si, desi exista un mit ce ii face pe oameni sa creada adesea ca perioada de inceput este maximul posibil al relatiei lor, lucrurile nu trebuie sa fie neaparat asa. 

Ceea ce se petrece atunci cand nu cunoastem regulile jocului polaritatii este ca cei ce formeaza un cuplu, chiar si atunci cand au foarte multe lucruri in comun si le place sa fie impreuna, simt (cu toate ca rar povestesc despre asta), ca nu mai gasesc in relatie electricitatea, fiorul si magnetismul pe care si l-ar dori. Iubirea exista, dar atractia nu mai este atat de mare.

CEI MAI MULTI SE SPERIE SI INCEARCA SA IGNORE SAU SA NEGE NEVOIA LOR DE POLARIZARE, IMPORTANTA ATRACTIEI IN RELATIA LOR DE IUBIRE. Cu timpul, asta pare sa ii indeparteze unul de celalalt din ce in ce mai mult...


Secretul atractiei e insa simplu: aprinde lumina! Fa posibil ca plusul si minusul sa se intalneasca. Cum? Pentru mai multa iubire si pasiune este nevoie sa iti cultivi propria energie. Daca esti femeie, fa totul pentru ca feminitatea ta sa infloreasca si sa se exprime liber. Daca esti barbat, creste-ti energia masculina. 

O greseala foarte mare (desi involuntara),  pe care o fac oamenii care se iubesc, este ca incep sa faca aproape totul impreuna si aproape la fel, de fiecare data. Petrec prea mult timp impreuna, caci timpul liber le pare indragostitilor oricum putin, dar treptat, acest timp petrecut impreuna nu mai este unul de calitate. Intervine rutina, se insereaza automatismul si chiar  ...plictiseala. Ne depolarizam pentru ca avem nevoie sa fim impreuna, sa ne contopim sufletele, dar avem nevoie, pentru a ne putea atrage si aprinde unul pe altul, sa fim totusi diferiti si sa facem lucruri diferite.  Si sa nu fim chiar tot timpul impreuna. 

Avem nevoie "sa existe un spatiu in acest impreuna al nostru, asa cum coloanele unui templu sunt special construite la o anumita distanta", dupa cum spunea inteleptul Kahlil Gibran in minunatul sau poem sau despre iubire. 

De asemenea, este nevoie sa fim creativi si destul de "frumosi" si de "nebuni", incat sa facem chiar si aceleasi lucruri, de fiecare data intr-un mod diferit. 


A fi predominant in energia ei masculina, activa,individualista, competitiva este pentru o femeie un stress. Asa cum si pentru barbat, a fi prea mult timp in energia sa feminina, urmarind spre exemplu filme romantice alaturi de iubita lui, si visand la lucruri pentru care nu face nimic este ceva ce ii consuma energia, pentru ca il indeparteaza de esenta sa.

Avem nevoie sa petrecem timp in propria noastra energie. Avem nevoie sa ne cultivam propria noastra esenta. Ceea ce, pentru femeia moderna de exemplu, care este nevoita ca oricum in cariera sa fie adesea in modul masculin, nu se petrece prea des.

Avem nevoie sa devenim constienti ca numai noi suntem cei care putem sa aprindem lumina. Ca numai acordandu-ne timp si ingaduinta de a fi diferiti si de a ne descoperi specificul, rostul faptului ca suntem femei sau barbati neintamplator si ce presupune asta. Ce inseamna sa fii cu adevarat femeie in relatia de cuplu? Si ce anume aduce barbatul in mod specific in relatia de iubire?

Fara a descoperi specificul si rolul nostru, cum am putea crea o iubire nemuritoare?

Avem nevoie, ca femei, sa fim alaturi de alte femei, facand lucruri feminine. Avem nevoie sa ne imbaiem, periodic, intr-o mare de feminitate. Avem nevoie sa ne intoarcem in adancuri, la feminitatea noastra profunda, arhetipala - aceea care hraneste, care are puterea de a regenera, de a primeni si de a crea. 

Avem nevoie sa fim mai des in inima, acesta este privilegiul femeii. Pentru a putea creste iubirea. Pentru a ne regasi puterea de a o crea, de a o hrani, de a ne regenera.

Avem nevoia sa oferim libertate si incredere barbatului pentru ca el, la randul lui sa isi regaseascain lumea sa masculina, esenta profunda si puterea ce il face capabil sa iubeasca. 

Pentru ca...



Avem nevoie de electricitatea dintre noi. 

Avem nevoie sa ne bata inimile tare de dor, de dorinta atunci cand ne privim, avem nevoie de scantei, de pasiune, de dragoste, de erotism, pentru ca abia atunci simtim cu adevarat ca suntem in viata, ca suntem vii si fericiti si nebuni si creatori si infiniti.

Avem nevoie sa realizam si sa ne bucuram ca.. SUNTEM DIFERITI... DIN FERICIRE!

Sa lasam deci diferentele noastre sa se ingemaneze si sa se completeze reciproc ...pentru iubirea care este inca vie in noi.

cu mult drag, 
Alina Dospinescu






Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Cand te simti sexy ?

ESTI FRUMOASA !

ENDOMETRIOZA (boala neiubirii şi a neîmplinirii de sine la femei)