Despre rafinamentul femeii cu adevarat elegante




– Nenorociților! Pai se poate?! —exclamă o femeie care a fost stropită de o mașină. Probabil, nici nu a auzit scuzele care i-au fost adresate. 
In schimb, spre uimirea tuturor, femeia elegantă nu va scoate niciun cuvânt și va merge să se schimbe. Auzind înainte scuzele șoferului grăbit. Schimbându-și în totalitate planurile, nu-și face prea griji din cauza asta.

Eleganța este greu de căpătat, dar este vizibilă în tot- în mers, ținută, în discuții, în voce. În mișcările încheieturilor și în zâmbetul lejer. În cele mai mici detalii care fascinează trecătorii și îndrăgostesc bărbații.
Despre ea se scriu articole, se fac traninguri și se produc filme. Dar ea nu poate fi pusă în rame, ea poate fi doar simțită și învățată.
Miss eleganță este conștientă!
Deseori,  suntem duși de val, fugim cu treburi, mătăhăind cu mâinile în toate părțile și tăind cu fruntea aerul. Sau ne întristăm, sând în metro, de parcă am participa la concursul pentru cea mai tristă privire. De ce se întâmplă astea? Pentru că dacă nu te gândești la expresia feței, ea devine uimitor de posomorâtă.
O femeie elegantă se conștientizează în fiecare secundă. Acesta este practic un mod de viață. Nu trebuie să-și forțeze un zâmbet, doar își amintește de rolul ei. Și face asta nu doar în locurile aglomerate, în singurătate o asemenea femeie continuă să se țină în mâini. Pentru că altfel nu se simte bine și nici nu vrea.

Frumsețea este un obicei.
Toate astea sunt deprinderi elementare: să ții minte cum arată fața ta, să ții spatele drept, să te miști lin. Eleganța poate fi învățată și antrenată. Este la fel, cum ai învăța să te trezești la 7 dimineața sau să ieși la o plimbare seara.
Ea știe să se iubească.
«O femeie elegantă trebuie să meargă la piață, pentru a face haz de ea gospodinele. Cele care în asemenea cazuri râd, au dreptate întotdeauna…»
Coco Chanel
O femeie adevărată știe să se relaxeze, aude liniștea, și poate privi cu mai mult drag spre cer decât la ecranul telefonului. Ea nu se epuizează. Asemenea femei se iubesc pe ele.
Ea nu are obiceiul să se chinuie de dragul fericirii altora sau pentru succesul lor la locul de muncă. Pentru că atunci când este liniștită și împăcată, și viața pentru cei de acasă este o bucurie, și la muncă totul îi iese. Ea încarcă lumea înconjurătoare cu energie iubirii ei, are grijă de nivelul bateriilor sale, și tot timpul merge să se reîncarce.
Ea nu poate fi dezechilibrată.
O femeie adevărată primește neplăcerile în glumă, nu ia loviturile destinului personal, și nu se consumă pe supărări. Pentru că toate astea-s fleacuri! Soarta le dă tuturor multe motive pentru suferințe, dar dacă le folosești activ, rămâi fără puteri. Bunăstarea sufletească trebuie să fie pusă pe primul loc.
Miss Eleganță nu poate fi judecată, ea are o atitudine personală de nota zece. Ea nu va bârfi, nu va pândi conturile de facebook a fostelor colege.

Știe să primească priviri admirative.
O femeie extravagantă rareori rămâne neobservată și știe să primească complimente și priviri admirative. Ea nu este orbită de razele slavei, dar nici nu se incomodează de valoarea ei. Ea recunoaște și știe: de complimente nu te rușinezi.
Nu ai de ce să răspunzi printre dinți: această bluză are 23 de ani, încă de la mama o am… la un compliment făcut de o colegă. Poți pur și simplu să mulțumești. Pentru că este important să te valorifici.
Ea se simte bine în corpul său.
Dacă vi se pare că o femeie frumoasă trebuie să aibă o talie de viespe și coapse tonifiate, puteți să-i râdeți în față acestui stereorip și să uitați pentru totdeauna de el. Deseori vedem cât de bine arată gingașele femei mai plinuțe. Asta doar în cazul, când ele știu să se prezinte corect. Nu cu blugi strânși, nu se împachetează în rochii slim cu două mărimi mai mici, dar se îmbracă organic. Formele moi sunt cu adevărat frumoase, și nu trebuie să vă încadrați în ramele modei contemporane.
Ele nu acționează după reguli. Ci conform situației.
Ultimul secret: să fii într-un mediu organic. Nu trebuie să mergi la picnic într-un sacou strâns, să încalți tocuri la plimbare și să aprinzi într-un costul solemn pe temperaturi de +30.
Nu-i credeți pe cei care spun că lipsa tocurilor nu este permisă, că stilul clasic este cheia succesului, iar părul liber un must have.
Dacă crezi că nu-ți merge o coafură, lasă-ți părul pe spate. Nu ți-i comod pe tocuri – nu te chinui. Poți să-ți alege o pereche de pantofiori cu toc jos. Și nu-ți pune individualitatea într-o ramă alb-neagră

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Cand te simti sexy ?

ESTI FRUMOASA !

ENDOMETRIOZA (boala neiubirii şi a neîmplinirii de sine la femei)